Street Child Office Refurbishment London

Client Street Child
Location London
Sector Office
Size
JBH Supports Street Child’s Office Move

This was a London office refurbishment delivered on a tight budget that included salvaged high-quality products. Throughout the project we not only offered some impressive saving, but also implemented parts of our sustainable office refurbishment action plan.

The JBH team were awarded the contract for the Street Child office refurbishment in London. This growing charitable organisation was preparing to move to a larger workspace, centrally located in the city, near to the Gherkin building. Ahead of the move, the Street Child planned to make some alterations to office design and layout.

Working to a Tight Budget

Street Child is an international charity, dedicated to ensuring all children have access to a safe and secure learning environment to facilitate their long-term education. This is a charity that prioritises education in deprived areas of the world, giving children the tools they need to succeed as adults and enhance their local communities.

At JBH Refurbishments it is our ethos to provide quality and value to all our clients, therefore we were well-placed to meet the budget and desired outcome to support Street Child in their London office refurbishment.

As a charity, the budget for Street Child’s Office Refurbishment was tight. To ensure we were able to offer value and high-quality results, we worked closely with the client to deliver cost savings where possible, which included retrofit salvaged high-quality finishes, and even parking during off peak times. We really did try to find cost saving at every stage.

The Brief

When the charity contacted JBH Refurbishments, they were in the early stages of relocating to the lower ground floor of a shared office block. Like anyone moving to a new property, they wanted to make some alterations and improvements ahead of their move.

The new space needed to support their growing team and they stipulated five core areas that required a full office fit out. These five areas included:

Having spoken at length with the team at Street Child, we agreed to strip out the existing layout to make way for these core areas. Here’s how we did it…

Open Plan Office

The new large open plan office is at the centre of the property and accommodates 25 workstations.

To transform the ground floor office into the large bright workspace, we stripped out the original meeting rooms, partitions, kitchen, ceiling, carpets and doors.

Once the strip out was complete, we modified the HVAC system and electrics to suit the new layout, ensuring the air conditioning units and lighting could be installed in the appropriate areas.

With the first fix complete, we installed a new suspended ceiling. We then repaired the walls and redecorated throughout.

The entire ground floor space was fitted with new carpet, while leaving space within the small kitchen tea point for a non-slip vinyl floor.

Office Kitchen

Within the main open plan office, we installed a brand-new fitted kitchen with a range of floor standing and wall-hung units. This modern office kitchen was finished with pebble grey handless doors, a contemporary matt black mixer tap, charcoal grey splash backs and a high quality 13mm compact solid worktop, also in pebble grey.

Within the kitchen footprint, we allowed sufficient space for a table to sit and have lunch or a coffee break.

Meeting Rooms

On opposite ends of the large open plan office space, we created three meeting rooms using a combination of glazed office partitions and soundproof plasterboard between the two adjoining meeting spaces. This meant two meetings could happen simultaneously without any disruptions.

Salvaged Products for Sustainable Results

Before we began this office refurbishment, we had previously salvaged three high-quality solid walnut doors, complete with matching frames from a dilapidation project. Doors and frames of this quality would normally cost upwards of £2000 each, and we had three sets. We were determined to use them on a project that would genuinely benefit from their high-end finish.

Early in the costing process of this London office refurbishment, we offered the walnut doors and frames to Street Child. Needless to say, they took us up on our offer. Therefore, we retrofit the doors and frames to complete the stylish glazed meeting and managerial rooms. The result is phenomenal, they bring such style to this London office refurbishment.

Both Street Child and the JBH team were thrilled to deliver a sustainable solution, while providing a high-end finish that would not have been an option for the budget had we not salvaged the doors in the first place.

Implementing salvaged high-quality items is part of our promise to reduce waste where possible. You can read more about how we strive to deliver eco office refurbishments in our a sustainable action plan.

The Result of Street Child Office Refurbishment London

Street Child came to us to transform this space into a usable workspace for their growing workforce. The end result delivers not just a large open plan workspace, but also multiple meeting rooms and an area for staff breaks.

The interior is light, bright and spacious; somewhere the Street Child team can be proud to work and entertain visitors.

Near to the Gherkin Building, London
Street Child Office Refurbishment Kitchen Area
Street Child Office Refurbishment Meeting Area
Street Child Office Refurbishment Partitioning
Street Child Office Refurbishment London
Street Child Office Refurbishment Meeting Area
Street Child Office Refurbishment Partitioning
Street Child Office Refurbishment Partitioning

Know How

Why Warehouse Conversions Are All the Trend

Warehouse conversions for office space are all the trend in London, Kent, Surrey and Sussex and it's for five good reasons.

School Refurbishment Season is in Full Swing

School refurbishment season is in full swing across London and Kent, as JBH help schools prepare for the new academic year. Discover our tips for planning and undertaking a school refurbishment.